Katinka Stray

Spesialist

Fagfelt

  • Klinisk ernæring

Kort CV

Katinka Stray er utdannet klinisk ernæringsfysiolog fra Universitetet i Oslo, har en mastergrad i ernæringsbiologi fra 2008 og kan tilby kostveiledning ved en rekke forskjellige tilstander.

Hun har mange års erfaring både fra det private og offentlige helsevesen.

Hun har siden 2013 jobbet med pasientbehandling ved Aleris Sykehus og har særlig vært involvert i langtidsoppfølgingen av overvektsopererte og i utredning og oppfølging i forbindelse med revisjonskirurgi. Hun har også lang erfaring med konservativ fedmebehandling fra avdeling for preventiv kardiologi på Ullevål sykehus.

Før dette jobbet hun i flere år som høgskolelektor og faglærer i ernæring ved Atlantis Medisinske Høgskole og hun underviser fortsatt i ernæring ved Høyskolen Kristiania.

Katinka har deltatt på flere spesialiseringskurs, blant annet i kostbehandling av IBS og lav FODMAP-dietten fra Monash University og i behandling av spiseforstyrrelser ved Villa Sult. Hun har også kurs i pedagogikk fra Høgskolen i Oslo og Akershus.

I tillegg til sin interesse for forskjellige tarmsykdommer som IBS, cøliaki, Mb Crohns og ulcerøs kolitt er hun særlig opptatt av kvinnehelse og kan tilby kostveiledning i forbindelse med infertilitet eller plager som følge av endometriose, PCOS eller generell overvekt.

Katinka gir også kostveiledning og kostoptimalisering ved overvekt, graviditet, amming, idrettsernæring, høyt blodtrykk, høyt kolesterol, diabetes og insulinresistens.